HATAY / ANTAKYA - Avsuyu Atatürk İlkokulu

Kas

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından Kızılay Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kutlamalarda hafta boyunca ana sınıfı öğrenci ve öğretmenleri ile diğer sınıflar seviyesindeki öğretmen ve öğrenciler tarafından farklı etkinliklere yer verildi. Kızılay Kurumu hakkında bilgilenidirme yaparak farkındalık oluşturmaya çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Eyl

Her yıl okulların açılmasıyla birlikte yurt çapında İlköğretim Haftası kutlanılır. Bu haftada özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için okulun ne denli güzel bir yuva olduğunu ve eğitimin nasıl güzel bir şey olduğu aşılanır. Okul ve eğitim sevgisiyle dolu bir yılın temelleri bu hafta içinde atılır.

Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmak için ilköğretim haftası kutlanır.

Bu kapsamda okulumuzda 15 Eylül 2023 tarihinde öğrencilerimizin de katılımı ile "İlköğretim Haftası Kutlama Programı" gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler ile katılım sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Ağu

Okulumuz eğitim binası az hasarlı olup 2023-2024 eğitim-öğretim yılında kendi binasında hizmet vermeye devam edecektir.